Image

“Карітас Запоріжжя” стає справжнім порятунком для самотніх людей похилого віку

Телефонний дзвінок з проханням про допомогу надійшов до “Карітасу Запоріжжя” 8 березня: Нелля – літня жінка, яка не може пересуватися самостійно, впродовж тижня перебувала одна в будівлі, без жодної підтримки.

Підопічним старшого віку та людям з інвалідністю, соціальні працівники “Карітасу Запоріжжя” надають соціальну послугу “догляд вдома” в рамках реалізації проекту «Адвокація сталих соціальних послуг». Карітас не залишає самотню людину наодинці зі своїми вадами, після проведення оцінювання індивідуальних потреб, за потреби, бенефіціару викличуть медичного працівника, приберуть у приміщенні, приготують їжу, допоможуть у здійсненні гігієнічних процедур та зроблять все для більш комфортного самовідчуття.

Ми вважаємо, що “Карітас Запоріжжя” стає справжнім порятунком для самотніх людей похилого віку. Наприклад, Світлана, соціальний працівник “Карітасу Запоріжжя”, каже, що Нелля, її підопічна, для неї, наче дитина, – з понеділка по п`яницю вона навідує бабусю, а у вихідні за нею наглядає волонтер. Теплішає від того з якою любов’ю і турботою ставиться до жінки соціальний працівник: в магазині вона старанно вибирає харчі, знаючи усі вподобання, прасує і пере білизну, готує їжу, годує, облаштовує побут, спілкується, наглядає за нею – це додає в життя Неллі різнокольорових відтінків.

– Змінилося ваше життя, після того як Світлана прийшла до Вас? – питаю бабусю,
– Звісно, – каже Нелля, посміхаючись.

Слідкуйте за нашими новинами далі, Ваш “Карітас Запоріжжя”.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *