Заняття з в’язання гачком для молоді з інвалідністю

Запорізька обласна універсальна бібліотека завжди йде на зустріч у співпраці з Карітас Запоріжжя. Минулого тижня відбулося захопливе заняття з отримання необхідних життєвих навичок для учасників проєкту “Підтримка дітей та молоді з інвалідністю”, які мали змогу опанувати плетіння гачком.
Майстриня Вікторія Риженко – представниця організації “40 петель Добра. Запоріжжя”, що останнім часом спеціалізується на в’язанні теплих шкарпеток нашим захисникам. Та іноді так приємно переключитися і зробити яскраву підставку під гаряче. Ідея прийшлася до смаку всім – і підліткам, і батькам. Хтось із них колись вже тримав гачок у руці, а хтось – робив це вперше.
Тепер учасники знають так багато основ: як розташувати та закріпити нитку, як зробити першу петлю, як правильно тримати гачок, що таке “кільце амігурумі”, як правильно рахувати петлі… Вміння сплести коло є одним із основних процесів, опанувавши його – діти вже можуть вдома згодом освоїти нові техніки, скориставшись відеоуроками у вільному доступі.
Додому усі пішли із власно створеними підставками під чашку. Було приємно попрацювати разом, поспілкуватися. Такі зустрічі є щирими, корисними та потрібними як дітям, так і їх батькам.