Image

Робота кризового центру в дії

Багато планів та починань вдалося відкласти, адже у наше життя вторглася війна. Яскравий приклад – Олександр, що звернувся до нашого кризового центру.
Ще на початку року його почала турбувати нога, ходити стало важко, але він встиг зробити аналізи та відвідати декількох лікарів, планував пройти МСЕК для отримання інвалідності. Проте застав війну далеко від дому, в іншій області, будучи в гостях у матері. Його рідне село у Василівському районі, опинилося під окупацією, а разом і з ним – усі медичні документи. Після смерті матері виїхав до Запоріжжя, згодом поселився у шелтері, але вже на милицях, тож подальше пересування стало вкрай важким.
Директорка дитсадку, у якому знаходиться пункт тимчасового розміщення, порадила звернутися до кризового центру Картіас Запоріжжя. Кейс-менеджер Сергій вислухав ситуацію та запропонував допомогу у підписанні декларації та відвідування лікарні. Була організована поїздка одразу у кілька закладів, задля того аби одним днем охопити якомога більший «фронт робіт». Спочатку відвезли Олександра до клініки, де він зміг заключити нову декларацію з сімейним лікарем, отримати направлення та дізнатися яких саме лікарів треба відвідати для проходження МСЕК. На зворотньому шляху заїхали разом із кейс-менеджером до відділу УСЗН, де Олександр зміг оформили довідку ВПО та подати заяву на виплати від держави.
Лишилося всього кілька кроків до проходження МСЕК, проте кризовий центр готовий підтримувати його на цьому шляху та допомогти із отриманням інвалідності.
Нагадуємо, що робота кризового центру організована в рамках проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» за підтримки Nachbar in Notта Caritas Österreich
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *