Image

Юридична допомога у кризовому центру

До юриста кризового центру звернулася Ганна із запитом про те, що вона не може отримати свідоцтво про смерть своєї бабусі, яка померла у Маріуполі у травні цього року. Жінка разом із чоловіком та маленькою дитиною виїхали на підконтрольну Україні територію, а матір та бабуся лишилися у місті. Проте через кілька тижнів бабуся померла, а матір Ганни так і не змогла домогтися хоч якоїсь фінансової допомоги на похорон і все робила самотужки, позичаючи гроші.

За порадою знайомих жінка звернулася до кризового центру за юридичною консультацією, аби допомогти матері із документами. Перш за все – потрібно внести відомості про факт смерті та отримати свідоцтво, а єдиною підставою для цього є рішення суду. Юристом кризового центру були вивчені та долучені документи, складена заява, яка була розглянута Комунарським районним судом. За даною категорією справ розгляд судом проводиться негайно, того ж дня було ухвалено рішення про встановлення факту смерті.
«На підставі рішення суду, я змогла отримати свідоцтво про смерть та надіслати мамі гроші на поховання. І від неї теж величезна за це подяка. Дякуємо Павлу та всій Вашій команді за безцінну допомогу в цей лихоліття. Адже завдяки цьому люди навіть на тимчасово окупованій території вірять у те, що вони не залишилися без підтримки. Віримо у нашу перемогу. Бережи Вас усіх Бог»
Нагадуємо, що кризовий центр працює в рамках проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» реалізовується за підтримки Caritas Österreich та Nachbar in Not
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *