Співпраця з «ВОНА хаб» – соціальна перукарня

В тому році в Запоріжжі відкрився  жіночий простір «ВОНА хаб», який надає допомогу жінкам, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства та знаходяться у групі ризику або потрапили в скрутні життєві обставини.

За час роботи «ВОНА хабу» понад 360 жінок отримали консультацію від кар’єрних радниць та допомогу у складанні резюме, відбулося 25 бізнес-тренінгів, на яких були присутні 400 жінок. Завдяки хабу 10 жінок опанували нові професії (перукарка,  візажистка,  майстриня манікюру), після чого три з них вже працевлаштувалися, а дві вирішили відкривати власну справу.

10 березня у ВОНА хабі пройшов святковий захід, відкриття “Соціальної перукарні”. Були присутні жінки котрі вже пройшли навчання на перукарку, та ті які тільки планують навчатися, партнери благодійні фонди та представники Запорізького міського центру соціальних служб.

Благодійний фонд Карітас Запоріжжя в межах програми БО «Українська освітня платформа» @ukredplatform профінансували волонтерський проєкт ВОНА хабу «Соціальна перукарня», який спрямовано на подолання наслідків військових дій та покращення якості життя людей, у сфері подолання труднощів та підвищення сталості. В рамках проєкту було закуплено обладнання для соціальної перукарні на суму у розмірі 15.000 грн.

Сьогодні сталі бенефіціарки послуги “догляд вдома” відвідали перукарню, разом з представниками Карітасу. Поки підопічні чекали одна одну, нас пригостили чаєм і смаколиками. Ми вдячні @vona_hub за гостинність і за добрі справи.